Metsän sadonkorjuujuhlat

Metsän sadonkorjuujuhlat featured image
Event date 01.10.2022 - 01.10.2022
Event time 12:30 - 21:00
Event location Kettumäen kansanpuisto, Kotiseututie 10, 45700 Kuusankoski
City Kouvola
Event organiser Kettumäen kansanpuisto ry ja Minna Hokka

Luonto valmistautuu talvilepoon. Vielä on tilaisuus juhlia kesästä ja maan runsaista antimista kiittäen. Tule mukaan helkyttelemään kansallisoitinta ja nauttimaan luovuudesta sekä elävästä perinteestä.

Klo12.30–14.30 Musisointi kanteleella työläiskodissa

Nyt on tilaisuus oppia soittamaan pari helppoa sävelmää viisikielisellä kanteleella: näppäillään melodioita ja säestetään. Osallistujia rohkaistaan mukaan iltajuhlan yhteisesitykseen.
Työpajaan mahtuu vain kuusi osallistujaa, joten varaa paikkasi heti!

Klo15–17 Metsäkruunu-työpaja kodassa

Askarrellaan luonnonmateriaaleista alkuvoimaisia päähineitä. Kehän voit pyöräyttää tuohesta tai pajuista. Koristeluun on tarjolla mm. koivunrisua, kaarnaa, käpyjä, tammenterhoja, pihlajanmarjoja ja osmankäämin lehtiä. Voit ottaa mukaan myös omia materiaaleja. Enintään 15 osallistujaa.

Klo17–18 Kahvila

Kahvilasta saa ostaa mm. kasvispiirakkaa, pizzapaloja ja makkaraa sekä kahvia, teetä ja lämmintä mehua. Jos voit, ota mukaan oma muki, lautanen ja istuinalusta. Pukeudu säänmukaisesti ja mielellään luonto-teemaiseen rooliasuun.

Klo18–21 Musisointia metsässä ja juhlat nuotiolla

Paimensoitinkonsertin jälkeen yleisö saa kokeilla perinnepuhaltimia sekä ilmaista itseään vapaasti ja luonnollisesti; soittamalla, laulamalla ja luovasti äännellen. Pillien ja torvien tahdissa tanssiakin voi, ja joku ehkä innostuu tarinaa kertomaan tahi runoa lausumaan luonnosta. Ota halutessasi mukaan jokin soitin. Jos osallistut ruokoseminaaripäivänä torstaina ja perjantaina soitinrakennus-työpajoihin, voit musisoida omatekoisilla pilleillä ja torvilla.

Klo21 tulet hiipuvat ja kiitokset leijailevat savun mukana maailmalle

Turkulainen ITE-taiteilija Minna Hokka ohjaa kanteleensoitto- ja metsäkruunu-pajat. Lisäksi hän esiintyy rakentamillaan paimensoittimilla. Myös juhlaväki saa kokeilla pillejä ja torvia. Pajoihin liittyvät tiedustelut Minnalle, puh. 040-5151 653 tai minnahokka@gmail.com. Nettisivut: www.minnahokka.com

Ilmoittautumiset työpajoihin kettumaenkansanpuisto@gmail.com. Huom. pajoihin on rajallinen osallistujamäärä joten kannattaa varata paikka heti!

MAKSUTON ILO-hankkeen tapahtuma. Tervetuloa!

Back to top of page